Prezentare CEDNE

Intrebari despre U.E? Apelati serviciul central de informare EUROPE DIRECT 0080 067 891 011

mica2 

Centrul Europe Direct Nord-Est 

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est a aparut ca o punte de legatura intre autoritatile locale, cetateni, societatea civila, mediul de afaceri  si Comisia Europeana. Impactul si vizibilitatea activitatilor centrului in regiunea Nord-Est au fost semnificative pentru cele 56 de luni de functionare pana in prezent, insa este necesara asigurarea continuitatii functionarii acestuia si in perioada 2013-2017, pentru a crea in randul utilizatorilor sentimentul de apartenenta la o retea de informare si increderea in statornicia si interesul veridic al institutiilor europene care doresc sa comunice si sa fie aproape de cetateni.

Obiectivul global al Centrului EUROPE DIRECT Nord-Est in perioada 2013-2017

Cresterea transparentei si vizibilitatii actiunilor Uniunii Europene in cele sase judete ale regiunii Nord-Est prin asigurarea accesului liber al cetatenilor la informatie europeana, stimularea interesului cetatenilor si actorilor regionali privind politicile, structurile si valorile Statelor Membre, promovarea “cetateniei europene active si participative” si “crearea unei sfere publice europene”. 

Centrul reprezinta un punct de contact local pentru toate institutiile UE si coopereaza cu alti parteneri de informare activi: Reteaua Europe Direct, Reteaua Comunicatorilor REGIO, Serviciul de orientare pentru cetateni, SOLVIT, ECC-Net – Reteaua centrelor europene ale consumatorilor, Enterprise Europe Network,  EURES, Eurodesk, Reteaua EURAXESS Services, Centre de documentare europeana, Puncte de contact pentru recunoasterea calificarilor profesionale, NARIC, Europass, Euroguidance. Aceste retele completeaza si sustin activitatea Reprezentantelor Comisiei Europene si a Birourilor de Informare ale Parlamentului European la nivel local si regional. Publicul vizat de serviciile si activitatile partenerilor de informare activi este format din: lucratori, studenti, cetateni, consumatori, intreprinderi, cercetatori, tineri, etc.

Misiunea Centrului de Informare EUROPE DIRECT Nord-Est:

Centrul reprezinta un „spatiu de intalnire si dezbatere europeana” atat pentru simplii cetateni, cat si pentru administratia publica locala, mediul academic si de afaceri, studenti, elevi, prin promovarea cetateniei participative la nivelul judetului Neamt si Regiunii Nord-Est. 

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est pune la dispozitia publicului un serviciu cu liber acces, caracterizat prin vizibilitate si transparenta, dotat cu tehnologii performante de  accesare a informatiei si personal calificat si abilitat sa indrume solicitantul de informatie spre cea mai adecvata si acreditata sursa de cunostinte.