Turism de aventură 
în nord-estul României

Ești activ, pasionat de mișcare, natură, aer liber, sporturi - mai pe scurt: turism de aventură?

Tocmai am lansat clipul de promovare a turismului de aventură în Regiunea Nord-Est România.

slide

Instrumente
de informare

Reteaua Europe Direct reprezinta unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeana pentru informarea cetatenilor si comunicarea cu acestia la nivel local. Reteaua cuprinde, la nivelul Uniunii Europene, 480 Centre de Informare Europe Direct, 400 de Centre de Documentare Europeana si 700 de membri Team Europe.

slide

Europa mai
aproape de tine

Vrei sa stii mai multe despre voluntariat in alta tara U.E? Iti cauti un loc de munca in strainatate? Doresti sa studiezi, sa calatoresti sau sa devii rezident al altui stat membru al Uniunii? Sau pur si simplu te intereseaza drepturile tale ca cetatean european, legislatia, institutiile si evenimentele importante din spatiul european. Contacteaza-ne pentru a afla mai mult!

slide

Despre noi

Incepand de la 1 ianuarie 2008, Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est gazduieste unul dintre centrele EUROPE DIRECT din Romania, structura creata in cadrul unui proiect finantat de catre Directia Generala Comunicare prin Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, dedicata in exclusivitate furnizarii de servicii de informare europeana.

slide

Retea Europe Direct

Intrebari despre U.E? Apelati serviciul central de informare EUROPE DIRECT 0080 067 891 011

Informatii generale

Reteaua Europe Direct reprezinta unul dintre principalele instrumente folosite de Comisia Europeana pentru informarea cetatenilor si comunicarea cu acestia la nivel local. Reteaua cuprinde, la nivelul Uniunii Europene, 480 Centre de Informare Europe Direct, 400 de Centre de Documentare Europeana si 700 de membri Team Europe.

În România, cele 31 de Centre de Informare Europe Direct, 14 Centre de Documentare Europeana si peste 20 de experti în politici europene Team Europe reprezinta interfata Comisiei cu cetatenii la nivel local si au misiunea de a promova o cetatenie europeana informata si activa. Aceste retele ofera informatii generale si specializate privind UE si fac trimitere la surse de informare specializate, constientizeaza publicul si promoveaza dezbaterea pe teme europene.

Serviciul Europe Direct

Serviciul Europe Direct raspunde la întrebarile cetatenilor punând la dispozitie numarul de telefon cu apel gratuit 

00800 6 7 8 9 10 11, un formular de contact, precum si un serviciu de asistenta online.

Europe Direct va ofera:

  • Informatii generale pe teme ale Uniunii europene în toate limbile oficiale.
  • Un raspuns la toate întrebarile dumneavoastra legate de politicile Uniunii Europene.
  • Informatii practice cu privire la numeroase aspecte, cum ar fi demersurile necesare pentru recunoasterea studiilor sau modalitatile de introducere a unei plângeri împotriva produselor periculoase.
  • Numele, adresele si numerele de telefon ale organizatiilor la care ati putea eventual sa faceti apel.
  • Consultanta pentru a va ajuta sa depasiti probleme practice in exercitarea drepturilor dumneavoastra în Europa.

Centrele de Informare Europe Direct

Reteaua este coordonata de catre Reprezentanta Comisiei Europene în România, persoana de contact: Ioana Marchis, e-mail ioana.marchis@ec.europa.eu, telefon 021 203 54 92. Lista completa a Centrelor de Informare Europe Direct din România poate fi consultata aici . Pentru informatii detaliate puteti accesa www.europedirectromania.eu.

 

Centrele de Documentare Europeana

Reteaua este coordonata de catre Reprezentanta Comisiei Europene în România, persoana de contact: Ramona Fieru, email ramona.fieru@ec.europa.eu, telefon 021 203 54 41. Lista completa a Centrelor de Documentare Europeana poate fi consultata aici . Pentru informatii detaliate puteti accesa Brosura Retele de informare si asistenta ale Uniunii Europene .

 

Team Europe

Reteaua este coordonata de catre Reprezentanta Comisiei Europene în România, persoana de contact: Ramona Fieru, email ramona.fieru@ec.europa.eu, telefon 021 203 54 41. Lista completa a echipei de conferentiari din cadrul Team Europe poate fi consultata aici. Pentru informatii detaliate puteti accesa Brosura Retele de informare si asistenta ale Uniunii Europene .

 

Aceste informatii au fost preluate de la: Reprezentanta Comisiei Europene in Romania