Ce s-a intamplat in plenul Parlamentului European in prima jumatate a lunii martie

Intrebari despre U.E? Apelati serviciul central de informare EUROPE DIRECT 0080 067 891 011
Ce s-a intamplat in plenul Parlamentului European in prima jumatate a lunii martie

Ce s-a intamplat in plenul Parlamentului European in prima jumatate a lunii martie

Publicat la 16.03.2015

Între 9 și 12 martie, deputații europeni s-au reunit în plen, la Strasbourg. Pe ordinea de zi s-au numărat limitarea comisioanelor pentru plățile cu cardul, evaluarea țărilor candidate, o dezbatere privind uciderea politicianului Boris Nemțov din opoziția rusă și abolirea diferenței de salarizare dintre femei și bărbați.


Regele Abdullah II al Iordaniei a cerut musulmanilor să se alăture combaterii așa-numitului Stat Islamic. „Nu vom permite acestuia să ne fure credința”, a spus regele în cadrul celei de-a patra vizite a sa la Parlamentul European.

Politicile trebuie să aibă în vedere egalitatea între femei și bărbați, se arată într-o rezoluție adoptată marți. Dincolo de unele progrese, sunt încă necesare măsuri pentru a reduce diferențele de salarizare, a îndepărta „peretele de sticlă” ce blochează cariera femeilor, a corecta lipsa de independență financiară a acestora și a îmbunătăți echilibrul dintre viața profesională și cea personală.

Deputații au votat marți noi reguli aplicabile la nivel UE care vor stabili limite pentru comisioanele aplicate de bănci comercianților care oferă servicii de plată cu cardul. Aceste limite, aplicabile plăților naționale și internaționale prin card, vor putea duce la reducerea costurilor pentru utilizatorii de carduri.

Deputații europeni au dezbătut rapoartele anuale privind progresul Muntenegrului, Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei și Serbiei către aderarea la UE și integrarea Kosovo. Țările din Balcanii de Vest speră să adere la UE, dar cifrele arată că acestea au avut dificultăți în a depăși criza economică, în a elimina corupția și a garanta libertatea presei.

Parlamentul a cerut miercuri mai multe eforturi pentru investigarea abuzurilor sexuale asupra copiilor pe internet, pedepsirea vinovaților, protejarea victimelor și înlăturarea conținutului online ilegal. Mai mult de 80% dintre victime sunt copii sub 10 ani.

Deputații europeni au cerut Consiliului European ce se va reuni pe 19 și 20 martie să facă în așa fel încât UE să devină mai independentă din punct de vedere energetic și mai competitivă, să rămână unită și fermă în fața Rusiei și să aibă în vedere felul în care ar putea să ofere mai mult sprijin economic Ucrainei.

Parlamentul European a dezbătut cu comisarul Johannes Hahn creșterea îngrijorătoare a antisemitismului, islamofobiei și extremismului violent în Uniunea Europeană.

Deputații europeni au avertizat că 43% dintre tinerii europeni lucrează în situații precare, având contracte cu normă parțială, și au recomandat ca UE să facă mai multe eforturi pentru crearea de locuri de muncă pentru aceștia.

Politica de securitate, Rusia, stimularea creșterii și abordarea șomajului au fost în centrul discuției dintre președintele Parlamentului European, Martin Schulz, și fanii Parlamentului pe Facebook, miercuri.

Asasinarea politicianului rus din opoziție Boris Nemțov a fost în centrul dezbaterii miercuri. În aceeași zi, mai devreme, eurodeputații au dezbătut semestrul european pentru coordonarea politicilor economice ale statelor membre.

Sursa informatiei: http://www.europarl.europa.eu/news/ro/news-room/content/20150310STO33152/html/Ce-s-a-%C3%AEnt%C3%A2mplat-%C3%AEn-plen-comisioanele-pentru-carduri-statele-candidate-Nem%C8%9Bov

Alte Stiri:

Avantajele înscrierii în Corpul european de solidaritate
Avantajele înscrierii în Corpul european de solidaritate
09.02.2018
Participarea la un proiect al Corpului european de solidaritate va fi o realizare deosebită pentru orice tânăr. Va reprezenta un atu când îți vei căuta un loc de muncă și te va... detalii
Planul de investiții pentru Europa: Planul Juncker
Planul de investiții pentru Europa: Planul Juncker
08.02.2018
Ca urmare a crizei economice și financiare mondiale, în UE a scăzut nivelul investițiilor. Sunt necesare eforturi colective și coordonate la nivel european pentru a inversa această tendinț... detalii
România: creștere rapidă bazată pe consum
România: creștere rapidă bazată pe consum
07.02.2018
Creșterea economică s-a accelerat în România, în 2017, PIB-ul real fiind estimat să înregistreze o cifră record în perioada post-criză – 6,7% creștere. Princi... detalii
Cumpărăturile online: eliminarea blocării geografice și a redirecționării către altă țară
Cumpărăturile online: eliminarea blocării geografice și a redirecționării către altă țară
06.02.2018
Cumpărăturile online fac parte din viața de zi cu zi a multor europeni. Fie că este vorba despre îmbrăcăminte, electronice sau mobilier, 57% dintre cetățenii UE au cumpărat ceva online ... detalii
Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni
Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni
01.02.2018
Parlamentul European invită tinerii din România, cu vârste cuprinse între 16-30 de ani, să se înscrie în competiţia “Premiul Charlemagne pentru tinerii europeni&... detalii