UPDATE: Înaltul Reprezentant și vicepreședintele Comisiei, Federica Mogherini, prezidează reuniunea informală a miniştrilor apărării și reuniunea informală Gymnich la București

Intrebari despre U.E? Apelati serviciul central de informare EUROPE DIRECT 0080 067 891 011
UPDATE: Înaltul Reprezentant și vicepreședintele Comisiei, Federica Mogherini, prezidează reuniunea informală a miniştrilor apărării și reuniunea informală Gymnich la București

UPDATE: Înaltul Reprezentant și vicepreședintele Comisiei, Federica Mogherini, prezidează reuniunea informală a miniştrilor apărării și reuniunea informală Gymnich la București

Publicat la 31.01.2019

Înaltul Reprezentant al UE pentru afaceri externe și politica de securitate și vicepreședinte al Comisiei Europene, Federica Mogherini, se va afla la București în perioada 30 ianuarie – 1 februarie pentru a prezida reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene și reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe (Gymnich).

Cele două evenimente sunt găzduite de Președinția României la Consiliul UE și includ următoarele momente deschise reprezentanților media:

•              Miercuri, 30 ianuarie

+/- 18.30 EET/17.30 CET -  Declarația la sosire (doorstep) a Înaltului Reprezentant Federica Mogherini la reuniunea informală a miniștrilor apărării din statele membre ale Uniunii Europene, Palatul Regal , București

•              Joi, 31 ianuarie

12:00 EET/11:00 CET - Înaltul Reprezentant Federica Mogherini va susține o conferință de presă comună alături de dl. Gabriel Leș, ministrul apărării naționale, la Palatul Parlamentului, București

13:30 EET/12:30 CET - Declarația la sosire (doorstep) a Înaltului Reprezentant/vicepreședintelui Federica Mogherini la reuniunea informală a miniștrilor afacerilor externe (Gymnich), la Palatul Băncii Naționale, București

•              Vineri, 1 februarie

13:00 EET/12:00 CET - Înaltul Reprezentant & vicepreședintele Federica Mogherini va susține o conferință de presă comună alături de dl. Teodor Melescanu, ministrul afacerilor externe, la Palatul Băncii Naționale, sala de presă, București

 

informatie preluata de la: https://ec.europa.eu/romania/news/20190129_vizita_HRVP_mogherini_ro 

Alte Stiri:

Noi estimări ale componenței viitorului Parlament European (UE28)
Noi estimări ale componenței viitorului Parlament European (UE28)
18.04.2019
PE a lansat astăzi cea de-a patra și ultima ediție a estimărilor viitoarei sale componențe (751 de mandate), în baza sondajelor naționale reprezentative colectate. Parlamentul European a ... detalii
Poliția de frontieră și garda de coastă UE: 10.000 de angajați până în 2027
Poliția de frontieră și garda de coastă UE: 10.000 de angajați până în 2027
17.04.2019
Eurodeputații au adoptat miercuri noi măsuri de consolidare a poliției de frontieră și a gărzii de coastă, pentru o mai bună protecție a granițelor externe ale UE.  M... detalii
Siguranța alimentară: PE adoptă noi măsuri pentru a spori încrederea consumatorilor
Siguranța alimentară: PE adoptă noi măsuri pentru a spori încrederea consumatorilor
17.04.2019
Eurodeputații au adoptat miercuri noi măsuri pentru a asigura fiabilitatea și transparența procedurii de evaluare a riscurilor în domeniul siguranței alimentare.  Pa... detalii
Noile reguli europene pentru protecția avertizorilor de integritate au fost aprobate
Noile reguli europene pentru protecția avertizorilor de integritate au fost aprobate
16.04.2019
Cei care dezvăluie informații dobândite în context profesional asupra unor activități ilegale sau dăunătoare vor fi mai bine protejați de noi reglementări europene aprobate m... detalii
PE aprobă reguli pentru dotarea vehiculelor cu tehnologii ce pot salva vieți
PE aprobă reguli pentru dotarea vehiculelor cu tehnologii ce pot salva vieți
16.04.2019
Elemente de siguranță, precum asistența inteligentă pentru controlul vitezei și sistemul avansat de frânare de urgență, vor trebui instalate în vehicule noi începâ... detalii