Știri

Eurobarometru: în rândul europenilor există o susținere puternică pentru politica energetică a UE și pentru răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia Eurobarometru: în rândul europenilor există o susținere puternică pentru politica energetică a UE și pentru răspunsul UE la invadarea Ucrainei de către Rusia, precum și un nivel mai ridicat de optimism în ceea ce privește economia.

Cel mai recent sondaj Eurobarometru standard, realizat în iunie 2023 și publicat astăzi, 10 iulie, evidențiază că cetățenii UE continuă să sprijine într-o măsură covârșitoare tranziția energetică și să spere că se vor realiza investiții masive în energia din surse regenerabile.

Cetățenii europeni aprobă în continuare pe scară largă măsurile luate de UE pentru a sprijini Ucraina și poporul ucrainean. De asemenea, aceștia sprijină consolidarea cooperării UE în domeniul apărării și creșterea cheltuielilor pentru apărare.

Deși inflația rămâne o preocupare majoră, percepțiile în privința situației economice și așteptările legate de economie se îmbunătățesc. Majoritatea europenilor consideră că NextGenerationEU, planul de redresare al UE în valoare de 800 de miliarde EUR, poate fi eficace pentru a răspunde provocărilor economice actuale. Susținerea față de moneda euro rămâne ridicată.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început