Rețea EUROPE DIRECT

MISIUNE EUROPE DIRECT

Centrele EUROPE DIRECT întrețin un dialog proactiv și constant cu cetățenii, pentru a încuraja participarea acestora la proiectul european. Organizând activități de informare și implicare, EUROPE DIRECT le permit cetățenilor să ia decizii în cunoștință de cauză cu privire la viitorul UE, participând pe deplin la procesul democratic european.

Cultivând o mai bună înțelegere a modului în care funcționează UE și democrația parlamentară, precum și înțelegerea aspectelor care intră în responsabilitatea UE, EUROPE DIRECT îi sensibilizează pe cetățeni cu privire la beneficiile care le sunt aduse de UE în fiecare zi, subliniind în același timp valoarea sa adăugată.

EUROPE DIRECT contribuie la identificarea aspectelor politicilor UE care sunt importante la nivel local și poate orienta mesajele și activitățile pentru a răspunde nevoilor locale. Prin activități de informare și de implicare a cetățenilor, EUROPE DIRECT ajută la pregătirea terenului pentru realizarea priorităților politice strategice ale Comisiei și Parlamentului.

De asemenea, EUROPE DIRECT iau în considerare așteptările cetățenilor și oferă feedback instituțiilor UE.

EUROPE DIRECT colaborează îndeaproape cu Reprezentanțele Comisiei și cu Birourile de legătură ale Parlamentului European (denumite în continuare „EPLO”) din statele membre respective. Centrele urmăresc, de asemenea, cooperarea cu alte rețele de informare și puncte de contact ale UE sau de la nivel local și promovează schimburile și coordonarea dintre acestea.

Aflați mai multe informații despre centrele UE accesând link-ul următor: contactează UE

Butonul înapoi la început