Știri

5 milioane de euro pentru sprijinirea traducerilor literare și pentru promovarea cărților în cadrul noii cereri de propuneri „Europa creativă”

Comisia a lansat astăzi, 16 ianuarie, cererea de propuneri din 2024 pentru circulația operelor literare europene în cadrul programului „Europa creativă”.

Sprijinită cu un buget de 5 milioane de euro, această inițiativă urmărește să faciliteze traducerea, publicarea, distribuirea și promovarea diferitelor forme de opere de ficțiune europene, inclusiv romane, poezie și benzi desenate, prin intermediul a aproximativ 40 de proiecte.

Iliana Ivanova, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „În peisajul bogat al patrimoniului nostru european, fiecare limbă și fiecare gen literar adaugă detalii și culori unice. Cu cele 5 milioane de euro ale acestei inițiative de sprijinire a traducerilor literare și a promovării cărților, deschidem porți către lumi diverse, ajutând romanele, poezia și chiar și benzile desenate să ajungă la noi categorii de public. Așa scriem o poveste europeană mai puternică și mai vibrantă, care ne unește prin faptul că dobândim o înțelegere și o apreciere comune.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început