Știri

Acționăm acum și ne pregătim pentru viitor: Programul de lucru al Comisiei pentru 2024

Ieri, 17 octombrie, Comisia a adoptat programul său de lucru pentru 2024, care pune un accent puternic pe simplificarea normelor pentru cetățenii și întreprinderile din întreaga Uniune Europeană.

Este o urmare a angajamentului președintei von der Leyen de a reduce cerințele de raportare cu 25 %, în conformitate cu strategia noastră de stimulare a competitivității pe termen lung a UE și de a ajuta IMM-urile.

Programul de lucru reflectă realizările din ultimii patru ani, prezintă noile propuneri ale Comisiei pentru lunile următoare, precum și inițiative semnificative menite să reducă birocrația. Unele dintre aceste inițiative de simplificare au fost deja prezentate (15 propuneri și inițiative începând din martie 2023), iar altele sunt prezentate în paralel astăzi (26 de propuneri de raționalizare) sau urmează să fie prezentate. Descrierea lor figurează într-o anexă specifică, alături de evaluările și verificările adecvării anunțate astăzi.

Având în vedere că peste 90 % din angajamentele asumate în Orientările politice din 2019 au fost îndeplinite și au rămas doar câteva luni până la alegerile europene din 2024, noile inițiative prezentate în programul de lucru se limitează la cele care sunt încă necesare pentru îndeplinirea angajamentelor Comisiei sau pentru abordarea provocărilor emergente. Inițiativele nou propuse se bazează pe discursul președintei von der Leyen din 2023 privind starea Uniunii și pe scrisoarea de intenție care îl însoțește.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început