Știri

Agricultură: lansarea primelor premii europene pentru producția ecologică

Aceste premii vor recunoaște excelența de-a lungul lanțului valoric ecologic, recompensându-i pe cei mai buni și mai inovatori actori din domeniul producției ecologice din UE. Candidaturile se depun în perioada 25 martie-8 iunie 2022.

Comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat: „Constat cumândrie că premiile UE pentru producția ecologică devin realitate. Am depus eforturi susținute pentru a ne asigura că acest lucru se succedă instituirii, începând de anul trecut, a Zilei europene a agriculturii ecologice, pe care o vom sărbători anual la 23 septembrie. Producția ecologică este elementul-cheie care va juca un rol esențial în tranziția către sisteme alimentare durabile și nu putem realiza acest lucru fără diferiții actori din lanțul de aprovizionare ecologic. Aceste premii constituie o ocazie excelentă de a le recunoaște meritele, promovând în același timp exemple de bune practici în întreaga UE. Îi încurajez pe toți actorii din domeniul producției ecologice să candideze.”

Stire preluata de la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania:

https://romania.representation.ec.europa.eu/news/agricultura-lansarea-primelor-premii-europene-pentru-productia-ecologica-2022-02-18_ro

 

Articole similare

Butonul înapoi la început