Știri

Ajutoare de stat: Comisia prelungește posibilitatea de a acorda ajutoare de exploatare anumitor aeroporturi regionale

Comisia Europeană a prelungit până la 4 aprilie 2027 posibilitatea de a acorda ajutoare de exploatare anumitor aeroporturi regionale în temeiul Orientărilor din 2014 privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor și companiilor aeriene. Restul orientărilor se aplică în continuare, fără alte modificări.

Prelungirea de termen aprobată

Orientările din 2014 privind ajutoarele de stat destinate aeroporturilor și companiilor aeriene permit statelor membre să acorde, în anumite condiții, ajutoare de exploatare aeroporturilor regionale cu mai puțin de 3 milioane de pasageri pe an, în vederea acoperirii cheltuielilor. Orientările stabilesc o perioadă de tranziție de zece ani în cursul căreia un astfel de ajutor poate fi declarat compatibil cu piața internă. Perioada de tranziție urma să expire la 4 aprilie 2024.

Orientările permit, de asemenea, statelor membre ca, în cadrul unui regim mai favorabil (și anume, cu intensități mai mari ale ajutoarelor), să acorde ajutoare de exploatare aeroporturilor cu până la 700 000 de pasageri pe an, care se confruntă cu mai multe dificultăți în ceea ce privește acoperirea cheltuielilor. Această posibilitate, prevăzută inițial pentru 5 ani, a fost prelungită în 2018 până la încheierea perioadei de tranziție, în aprilie 2024.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început