Știri

Apa potabilă va deveni mai sigură datorită noilor standarde de igienă la nivelul UE pentru materialele și produsele care intră în contact cu apa

Astăzi, 23 ianuarie, Comisia a adoptat noi standarde minime de igienă pentru materialele și produsele care intră în contact cu apa potabilă. Acestea se vor aplica de la 31 decembrie 2026 materialelor și produselor utilizate în instalațiile noi sau atunci când instalațiile mai vechi sunt renovate sau reparate. Aceste standarde vor preveni creșterea microbiană și vor reduce riscul de percolare a substanțelor nocive în apa potabilă.

Noile standarde se vor aplica materialelor și produselor destinate utilizării în instalații noi pentru captarea, tratarea, stocarea sau distribuția apei sau pentru lucrări de reparații, cum ar fi, de exemplu, conducte de alimentare, supape, pompe, contoare de apă, accesorii și robinete. Acest lucru va face apa mai sigură pentru băuturi și va reduce sarcina administrativă pentru întreprinderile care produc materialele și produsele relevante, precum și pentru autoritățile naționale.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

 

Articole similare

Butonul înapoi la început