Știri

Bugetul UE pentru 2025 vizează majorarea fondurilor dedicate priorităților Europei

Comisia a propus astăzi, 19 iunie, un buget anual de 199,7 miliarde EUR pentru UE în 2025. Acest buget va fi completat cu aproximativ 72 de miliarde EUR pentru plăți în cadrul instrumentului NextGenerationEU.

Acest pachet financiar substanțial va ajuta UE să își îndeplinească prioritățile politice, integrând în același timp modificările convenite în cadrul revizuirii la jumătatea perioadei a cadrului financiar multianual (CFM) în februarie 2024.

Proiectul de buget pentru 2025 direcționează fondurile către sectoarele în care acestea pot avea impactul cel mai pozitiv, precum și în funcție de nevoile statelor membre ale UE și ale partenerilor noștri din întreaga lume, pentru a face Europa mai rezilientă și mai bine pregătită pentru viitor, în beneficiul cetățenilor și al întreprinderilor din UE. Acest obiectiv va fi atins prin promovarea tranziției verzi și a celei digitale, prin crearea de locuri de muncă, consolidând în același timp autonomia strategică a Europei și rolul său la nivel mondial. El va permite sprijinirea tehnologiilor critice esențiale prin intermediul platformei „Tehnologii strategice pentru Europa” („STEP”).

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început