Știri

Bulgaria și România își consolidează cooperarea în domeniul gestionării frontierelor și migrației

Astăzi, 4 martie, Comisia Europeană lansează împreună cu Bulgaria și România două cadre de cooperare în domeniul gestionării frontierelor și migrației.

Cadrele de cooperare se bazează pe implementarea cu succes de către cele două țări a proiectelor pilot privind procedurile rapide de azil și returnare, inițiate în martie 2023, și permit trecerea de la soluții ad-hoc la soluții durabile.

Bulgaria și România au dat un nou impuls eforturilor comune de gestionare a frontierelor externe și a migrației. Prin cadrele de cooperare convenite astăzi, cele două țări vor contribui în continuare la eforturile europene comune de abordare a provocărilor legate de securitatea UE la frontierele externe* și de migrație. În special, se va pune accentul pe:

  • Sprijinirea măsurilor consolidate în domeniul gestionării frontierelor, al azilului și al primirii, al sistemului de returnare și al cooperării polițienești consolidate în spațiul Schengen;
  • Începerea pregătirilor pentru implementarea Noului Pact privind Migrația și Azilul în Bulgaria și România, în special în ceea ce privește planurile naționale de implementare.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început