Știri

Campania „Luna informării europene” la EUROPE DIRECT Nord-Est

EUROPE DIRECT Nord-Est celebrează 9 Mai Ziua Europei printr-o campanie de informare europeană, devenită o tradiție pentru comunitatea locală, denumită „Luna informării europene”, care se desfășoară în perioada 9.05.2022 – 9.06.2022.

Începând cu anul 2019, centrul nostru activează anual, în această perioadă, punctul de informare deschis la Biblioteca Județeană „G. T. Kirileanu” Neamț. Cu ajutorul voluntarilor de la Secția de carte pentru copii & Ludotecă „Ion Creangă”, animăm standul cu activități și materiale informative, disponibile în mod gratuit pentru vizitatorii bibliotecii. Materialele respective abordează teme generale și specifice, legate de Uniunea Europeană: orientările politice ale Comisiei Europene, în special „Pactul verde european” și „O Europă pregătită pentru era digitală”, și informații generale despre istorie, funcționare, instituții, politici, programe UE. 

Campania „Luna informării europene” se desfășoară în colaborare cu Centrul de Informare Comunitară din cadrul Bibliotecii Județene „G. T. Kirileanu” Neamț, într-un efort comun de a promova o prezență unitară a platformei europene de rețele din Regiunea Nord-Est. 

Articole similare

Butonul înapoi la început