Știri

Caravana #EUpeDrum a ajuns la Galați

În cadrul programului #EUpeDrum, șefa Reprezentanței Comisiei Europene în România, Ramona Chiriac, s-a aflat astăzi, 5 iulie 2023, într-o vizită oficială în județul Galați.

Șefa Reprezentanței a avut întrevederi cu Președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea și cu reprezentanții Centrului EUROPE DIRECT Galați. Agenda discuțiilor a inclus o serie de teme de actualitate, printre care stadiul implementării proiectelor cu finanțare europeană prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), fonduri de coeziune și Planul Teritorial pentru Tranziția Justă, dar și impactul investițiilor asupra calității vieții gălățenilor și a dezvoltării durabile a județului Galați.

Programul caravanei a cuprins și vizitarea proiectului „Sistem de management integrat al deșeurilor în județul Galați” implementat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene în localitatea Valea Mărului.

În urma vizitei, Șefa Reprezentanței a declarat: „În cadrul întâlnirilor pe care le-am avut la Galați, am putut evalua modul în care temele europene se regăsesc la nivel local. Îmi exprim aprecierea pentru sprijinul oferit de către gălățeni și de către autoritățile locale pentru refugiații din Ucraina și gestionarea Coridoarelor Solidarității. Ca stat membru al Uniunii Europene, România beneficiază de finanțări importante și mă bucur să văd cum Galațiul se dezvoltă cu ajutorul acestui sprijin”.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început