Știri

Către următoarea tranziție tehnologică: Comisia prezintă strategia UE de leadership în domeniul web 4.0 și al lumilor virtuale

Astăzi, 11 iulie, Comisia a adoptat o nouă strategie privind web 4.0 și lumile virtuale, menită să orienteze următoarea tranziție tehnologică și să asigure un mediu digital deschis, sigur, de încredere, echitabil și favorabil incluziunii pentru cetățenii, întreprinderile și administrațiile publice din UE.

Internetul evoluează într-un ritm extrem de rapid.  După cea de a treia generație în curs de dezvoltare, web 3.0, ale cărei caracteristici principale sunt deschiderea, descentralizarea și responsabilizarea deplină a utilizatorilor, următoarea generație, web 4.0, va permite o integrare între obiectele și mediile digitale și cele reale, precum și interacțiuni mai complexe între oameni și mașini.

Perspectivele economiei UE după 2030, publicate în martie, evidențiază faptul că digitalizarea constituie unul dintre principalii vectori ai economiei, iar web 4.0 este o tranziție tehnologică majoră către o lume inteligentă și imersivă cu interconexiuni fără sincope. Se estimează că dimensiunea pieței mondiale a lumilor virtuale va crește de la 27 miliarde EUR în 2022 la peste 800 miliarde EUR până în 2030.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început