Știri

Cele șapte grupuri politice de la Parlamentul European

În urma retragerii Regatului Unit din UE, Parlamentul European are 705 locuri. Citiți articolul nostru pentru a afla mai multe despre grupurile politice ale Parlamentului.

Unul dintre locurile alocate Spaniei încă nu a fost ocupat, prin urmare, în momentul de față, la Parlamentul European sunt 704 deputați.

Deputații europeni se organizează în grupuri politice, care reunesc reprezentanți din diferite state membre pe baza afinităților lor politice.

Potrivit regulilor Parlamentului, un grup politic trebuie să fie compus din cel puțin 25 de deputați europeni provenind din cel puțin un sfert din statele membre (șapte). Deputații europeni pot aparține unui singur grup politic, dar pot alege să nu aparțină vreunui grup (neafiliați – NI). În prezent, 29 de deputați europeni rămân în afara grupurilor politice.

Grupurile politice pot fi formate în orice moment al legislaturii. În momentul de față, șapte îndeplinesc criteriile necesare.

Grupurile politice se bucură de anumite avantaje: joacă un rol important în stabilirea ordinii de zi a Parlamentului, li se alocă mai mult timp de vorbire în timpul dezbaterilor, au mai mult spațiu pentru birouri, mai mulți angajați și mai mulți bani pentru a organiza întâlniri și a distribui informații. De asemenea, acestea decid asupra înființării comisiilor parlamentare și a delegațiilor

Știre și imagine preluate de la Parlamentul European

Articole similare

Butonul înapoi la început