Știri

Comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, vizitează România

Cu ocazia Zilei Internaționale a Femeii, celebrată internațional la data de 8 martie, comisarul european pentru egalitate, Helena Dalli, va efectua o vizită oficială în România, în perioada 6-8 martie 2023.

Comisarul european Helena Dalli a declarat: „Ziua Internațională a Femeii ne reamintește faptul că progresele înregistrate în ceea ce privește egalitatea de gen sunt în continuare la un nivel scăzut și neuniform în UE, în pofida unor semne vizibile de schimbare. În cadrul Comisiei Europene, lucrăm pentru a construi o Europă în care fetele și femeile să poată prospera și să poată conduce pe picior de egalitate cu bărbații, fără piedici.

Recentele acorduri privind echilibrul de gen în consiliile de administrație și în domeniul transparenței salariale ne permit să deschidem calea către realizarea unei Uniuni a egalității. De îndată ce vom ajunge la un acord în legătură cu propunerea privind combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice, putem asigura un viitor mai bun pentru toți, indiferent de gen.”

În cursul vizitei sale, comisarul european va aborda diverse subiecte, precum egalitatea de gen sau politicile și programele dedicate comunității Roma.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început