Știri

Comisarul european Thierry BRETON efectuează o vizită în România ca parte a turului industriei de apărare a Uniunii Europene

Comisarul european Thierry BRETON, responsabil pentru piața internă, va efectua mâine, 12 aprilie, o vizită în România pentru a se întâlni cu reprezentanți ai Guvernului și cu producători din industrie, ca parte a turului industriei de apărare a Uniunii Europene.

La București, comisarul Thierry BRETON se va întâlni cu prim-ministrul Nicolae CIUCĂ pentru un schimb de opinii cu privire la necesitatea urgentă de a spori producția de muniții pentru Ucraina și pentru securitatea UE.

În continuare, se va întâlni cu președintele Camerei Deputaților, dl. Marcel CIOLACU, și va vizita viitorul sediu al Centrului european de competențe în materie de securitate cibernetică (ECCC), alături de dl. Sebastian BURDUJA, ministrul cercetării, inovării și digitalizării.

Mai târziu în cursul zilei, înaltul oficial european va vizita două fabrici importante de echipamente de apărare, împreună cu dl. Florin SPĂTARU, ministrul economiei, pentru a evalua nevoile industriei de apărare și pentru a discuta blocajele relevante, astfel încât Uniunea Europeană să poată oferi sprijin adaptat, eventual chiar prin intermediul fondurilor UE.

În săptămânile următoare, comisarul european va continua să colaboreze cu industria de apărare a Uniunii Europene și să viziteze instalații industriale pentru a facilita și a accelera expansiunea industrială.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început