Știri

Comisia adoptă o nouă foaie de parcurs a UE cu măsuri prioritare de combatere a criminalității organizate și a traficului de droguri

Comisia adoptă astăzi, 18 octombrie, o foaie de parcurs a UE pentru a intensifica lupta împotriva traficului de droguri și a rețelelor infracționale, pornind de la inițiativele legislative și operaționale deja existente.

Comerțul cu droguri este una dintre cele mai importante amenințări la adresa securității cu care se confruntă UE în prezent. Capturile de cocaină din UE au atins niveluri record, cu un volum de 303 tone doar în 2021. Activitățile rețelelor infracționale au evoluat în ceea ce privește amploarea, complexitatea și consecințele violente.

Combaterea criminalității organizate și a traficului de droguri este o prioritate pentru Uniunea Europeană, pentru statele sale membre și pentru partenerii internaționali. Trebuie să abordăm împreună amenințările cu care ne confruntăm, de aceea Comisia propune Parlamentului European și Consiliului să aprobe în integralitate acțiunile prioritare și măsurile pe termen mediu și lung prevăzute în foaia de parcurs.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început