Știri

Comisia alocă 500 de milioane EUR pentru a intensifica producția de muniții, dintr-un total de 2 miliarde EUR pentru consolidarea industriei de apărare a UE

Astăzi, 15 martie, Comisia a alocat suma de 500 milioane EUR prevăzută în Actul privind sprijinirea producției de muniții (ASAP).

Acest lucru va permite industriei europene de apărare să își sporească capacitatea de producție de muniții la 2 milioane de cochilii pe an până la sfârșitul anului 2025.

De asemenea, Comisia a lansat programul de lucru pentru instrumentul de consolidare a industriei europene de apărare prin achiziții publice în comun (EDIRPA) și al patrulea program anual de lucru al Fondului european de apărare (FEA).

Împreună, aceste programe au un buget de aproape 2 miliarde EUR. Măsurile de astăzi în direcția consolidării bazei industriale și tehnologice de apărare europene sunt luate în urma adoptării primei Strategii industriale europene în domeniul apărării ( EDIS) și a propunerii aferente privind un program european pentru industria de apărare (EDIP).

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început