Știri

Comisia aprobă sprijinul public de până la 8,1 miliarde EUR alocat de 14 state membre unui PIIEC în domeniul microelectronicii și al tehnologiilor comunicațiilor

Ajutoare de stat: Comisia aprobă sprijinul public de până la 8,1 miliarde EUR alocat de 14 state membre unui proiect important de interes european comun (PIIEC) în domeniul microelectronicii și al tehnologiilor comunicațiilor.

Comisia a aprobat, în temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat, un proiect important de interes european comun („PIIEC”) care va sprijini cercetarea, inovarea și prima implementare industrială în domeniul microelectronicii și al tehnologiilor comunicațiilor de-a lungul lanțului valoric.

Proiectul, denumit „PIIEC ME/TC”, a fost pregătit și notificat în comun de paisprezece state membre: Austria, Cehia, Finlanda, Franța, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Malta, Polonia, România, Slovacia, Spania și Țările de Jos.

Statele membre vor furniza o finanțare publică de până la 8,1 miliarde EUR. Se preconizează că această finanțare va debloca investiții private suplimentare în valoare de 13,7 miliarde EUR. În cadrul acestui PIIEC, 56 de întreprinderi – printre care întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri) și startup-uri – vor derula 68 de proiecte.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început