Știri

Comisia definește principiile privind limitarea celor mai dăunătoare substanțe chimice la utilizările esențiale

Astăzi, 22 aprilie, Comisia a adoptat criterii și principii directoare pentru ceea ce ar constitui „utilizări esențiale” ale celor mai nocive substanțe chimice.

Comunicarea adoptată astăzi oferă industriei și investitorilor previzibilitate în ceea ce privește fabricarea de produse indispensabile pentru tranziția verde și digitală, pentru sănătate și apărare în UE. Este un rezultat concret al Strategiei pentru promovarea sustenabilității în domeniul substanțelor chimice, care vizează îmbunătățirea protecției sănătății umane și a mediului împotriva celor mai nocive substanțe chimice și trecerea la un mediu fără substanțe toxice.

Comunicare privind utilizările esențiale

Conceptul de „utilizări esențiale” contribuie la evaluarea cazurilor în care se justifică, din punct de vedere societal, utilizarea celor mai nocive substanțe. În cazurile în care utilizarea este necesară pentru sănătate și/sau siguranță și/sau este esențială pentru funcționarea societății și dacă nu există alternative acceptabile, această substanță poate fi utilizată în continuare în acest scop pentru o anumită perioadă de timp. Ar trebui stabilite dispoziții detaliate în legislația specifică a UE care să aplice conceptul de utilizare esențială.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început