Știri

Comisia deschide o investigație privind vehiculele electrice subvenționate provenind din China

Comisia Europeană a deschis ieri, 4 octombrie, în mod oficial o investigație antisubvenție privind importurile de vehicule electrice cu baterie (BEV) din China.

Investigația va stabili mai întâi dacă lanțurile valorice ale BEV din China beneficiază de subvenții ilegale și dacă aceste subvenții cauzează sau riscă să cauzeze un prejudiciu economic producătorilor de BEV din UE. Dacă ambele situații se dovedesc a fi adevărate, investigația va examina consecințele probabile și impactul măsurilor asupra importatorilor, utilizatorilor și consumatorilor de vehicule electrice cu baterie din UE. Pe baza concluziilor investigației, Comisia va stabili dacă este în interesul UE să remedieze efectele practicilor comerciale neloiale constatate prin instituirea unor taxe antisubvenție asupra importurilor de vehicule electrice cu baterie din China.

Investigația, anunțată de Ursula von der Leyen, președinta Comisiei Europene, la 13 septembrie în discursul privind starea Uniunii (SOTEU), va urma proceduri juridice stricte, în conformitate cu normele UE și ale OMC, permițând tuturor părților în cauză, inclusiv guvernului chinez și societăților/exportatorilor chinezi, să își prezinte observațiile, elementele de probă și argumentele.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început