Știri

Comisia Europeană lansează coaliția mondială pentru biodiversitate

Cu ocazia Zilei Mondiale a Faunei și Florei Sălbatice, Comisia Europeană a lansat, în Monaco, o nouă coaliție mondială pentru biodiversitate. Odată cu această campanie de comunicare, Comisia lansează un apel de intensificare a acțiunilor de sensibilizare cu privire la necesitatea de a proteja biodiversitatea.

În perspectiva celei de a cincisprezecea Conferințe a părților (CoP15) la Convenția privind diversitatea biologică, reuniune crucială ce va avea loc în octombrie 2020, Comisia face apel la toate parcurile naționale, acvariile, grădinile botanice, grădinile zoologice, muzeele de știință și istorie naturală să își unească forțele și să sporească gradul de sensibilizare a opiniei publice cu privire la criza naturală.

Comisarul european pentru mediu, oceane și pescuit, Virginijus Sinkevičius, a declarat: „Criza biodiversității este o componentă importantă a schimbărilor climatice. Protejarea și refacerea biodiversității nu numai că ar salva natura pentru generațiile viitoare, dar și ar contribui la combaterea schimbărilor climatice și la evitarea consecințelor negative asupra alimentelor, sănătății și economiei noastre. Trebuie să luăm urgent măsuri la nivel mondial. În caz contrar, singurele locuri în care vom putea vedea natura vor fi grădinile zoologice și cele botanice, ceea ce ar fi un eșec al umanității.”

Știre preluată de la Reprezentanța Comisiei Europene în România

Articole similare

Butonul înapoi la început