Știri

Comisia Europeană propune modernizarea serviciilor de informații fluviale în UE

Astăzi, 29 ianuarie, Comisia Europeană a adoptat o nouă propunere de îmbunătățire a gestionării traficului pe râurile și canalele din UE.

Această măsură se înscrie în planul de acțiune care prevede o pondere mai mare a transportului de mărfuri pe căile navigabile interioare europene, în conformitate cu Pactul verde european și cu Strategia pentru o mobilitate sustenabilă și inteligentă, întrucât transportul pe căile navigabile interioare este eficient din punct de vedere energetic și asigură o fluiditate aproape lipsită de blocaje.

Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat: Măsurile propuse astăzi vor îmbunătăți eficiența și fiabilitatea navigației interioare și a gestionării traficului pe toate fluviile europene, cum ar fi Dunărea și Rinul. Prin intermediul unor servicii moderne de informații fluviale, transportatorii și căpitanii de nave fluviale vor putea să comunice mai ușor cu operatorii portuari și cu autoritățile portuare pentru a-și planifica mai bine călătoriile și a-și desfășura activitatea în mod corespunzător. Astfel, transportul pe căile navigabile interioare va fi integrat într-o mai mare măsură în procesele logistice moderne și în lanțurile multimodale.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început