Știri

Comisia finalizează reexaminarea ajutorului UE în favoarea Palestinei

Comisia a publicat astăzi, 21 noiembrie, rezultatele reexaminării sale a asistenței financiare actuale a UE în favoarea Palestinei, anunțată la două zile după atacul terorist comis de Hamas împotriva Israelului la 7 octombrie.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a subliniat că „UE este principalul donator internațional de ajutor în favoarea palestinienilor. În urma evenimentelor teribile din 7 octombrie, a fost necesară o reexaminare aprofundată a asistenței noastre financiare. Această reexaminare a confirmat eficacitatea garanțiilor în vigoare. În prezent, lucrăm la conceperea sprijinului nostru viitor pentru palestinieni, având în vedere situația în continuă evoluție.”

Reexaminarea a arătat că controalele Comisiei și garanțiile existente aflate în vigoare – care au fost consolidate în mod semnificativ în ultimii ani – funcționează bine și, până în prezent, nu s-a constatat că fondurile au fost deturnate în scopuri nedorite.

Reexaminarea a urmat o abordare în două etape. A avut loc o primă examinare operațională pentru a evalua fezabilitatea proiectelor în lumina noii situații de pe teren. În cadrul acestei etape, reexaminarea a identificat o listă de proiecte irealizabile în valoare de 75,6 milioane EUR, care vor fi reprogramate în sprijinul palestinienilor, având în vedere noile priorități care urmează să fie identificate pe teren. Este vorba în principal de proiecte mari de infrastructură, inclusiv gazul pentru Gaza, uzina de desalinizare din Gaza și accesul la serviciile de alimentare cu apă, a căror punere în aplicare nu este fezabilă în contextul actual.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început