Știri

Comisia inițiază o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor împotriva României pentru neaplicarea normelor UE privind întârzierea în efectuarea plăților

Astăzi, 24 aprilie, Comisia Europeană a decis să inițieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României [INFR(2024)4004] pentru aplicarea incorectă a normelor din Directiva privind întârzierea în efectuarea plăților (Directiva 2011/7/UE).

Întârzierile în efectuarea plăților au efecte negative asupra întreprinderilor, reducând lichiditățile, împiedicând creșterea economică, slăbind reziliența și putând împiedica eforturile în direcția dublei tranziții verzi și digitale. În contextul economic actual, întreprinderile și mai ales IMM-urile depind de plăți regulate pentru a funcționa și a face investiții. Directiva privind întârzierea în efectuarea plăților obligă autoritățile publice să își plătească facturile în termen de 30 de zile (sau de 60 de zile, în cazul autorităților din domeniul sănătății publice).

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început