Știri

Comisia investește peste 1 miliard EUR în 54 de proiecte industriale de apărare ambițioase, în cadrul Fondului european de apărare

Comisia a anunțat astăzi, 16 mai, rezultatele cererilor de propuneri din 2023 din cadrul Fondului european de apărare (FEA), în valoare de 1 031 de milioane EUR sub formă de finanțare din partea UE pentru sprijinirea a 54 de proiecte europene comune de cercetare și dezvoltare în domeniul apărării.

Proiectele selectate vor sprijini excelența tehnologică într-o gamă largă de capabilități de apărare din domenii critice, în special apărarea cibernetică, lupta terestră, aeriană și navală, protecția activelor spațiale sau apărarea chimică, biologică, radiologică și nucleară (CBRN). Ele vor contribui la prioritățile UE în materie de capabilități, la o mai bună cunoaștere a situației pentru a asigura accesul la spațiu și la dezvoltarea de tehnologii pentru un viitor tanc de luptă. De asemenea, ele vor sprijini transportul aerian strategic de mărfuri supradimensionate, care este o capabilitate esențială pentru sprijinirea rapidă a misiunilor din întreaga lume.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început