Știri

Comisia lansează Alianța pentru medicamente critice pentru a contribui la prevenirea și abordarea penuriei de medicamente esențiale

Autoritatea pentru Pregătire și Răspuns în caz de Urgență Sanitară (HERA) din cadrul Comisiei Europene, în colaborare cu președinția belgiană a Consiliului UE, a lansat astăzi Alianța pentru medicamente critice în marja reuniunii informale a Consiliului EPSCO al miniștrilor sănătății, ca parte a acțiunilor de construire a unei uniuni europene a sănătății puternice.

Alianța reunește autorități naționale, industrie, organizații din domeniul sănătății, reprezentanți ai societății civile, Comisie și agenții ale UE pentru a identifica cele mai bune măsuri de abordare și evitare a penuriei de medicamente esențiale.

Anunțată pentru prima dată de Comisie în octombrie 2023, Alianța se va concentra asupra politicii industriale șiva completa reforma legislației UE în domeniul farmaceutic, astfel cum a fost propusă de Comisie. Acesta este un răspuns direct la apelul lansat de peste 23 de state membre pentru o mai mare autonomie strategică în acest sector.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început