Știri

Comisia obligă Microsoft să furnizeze informații, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale, cu privire la riscurile inteligenței artificiale generative

Comisia obligă Microsoft să furnizeze informații, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale, cu privire la riscurile inteligenței artificiale generative în cadrul motorului său de căutare Bing.

Astăzi, 17 mai, Comisia își intensifică acțiunile de asigurare a respectării legislației împotriva Microsoft. După ce Comisia nu a primit răspuns la cererea sa de informații din 14 martie cu privire la riscurile specifice care decurg din elementele de inteligență artificială generativă ale Bing, mai precis „Copilot in Bing” și „Image Creator by Designer”, acum societatea în cauză trebuie să furnizeze Comisiei informațiile solicitate până la 27 mai.

Prin cererea de informații obligatorie din punct de vedere juridic transmisă astăzi, Comisia solicită Bing să prezinte documente și date interne care nu au fost divulgate în răspunsul anterior al Bing. Cererea de informații se bazează pe suspiciunea că este posibil ca Bing să fi încălcat RSD în ceea ce privește riscurile legate de IA generativă, cum ar fi așa-numitele „halucinații”, diseminarea virală a „deepfake”-urilor, precum și manipularea automatizată a serviciilor care pot induce în eroare alegătorii. În temeiul RSD, serviciile desemnate, printre care și Bing, trebuie să realizeze o evaluare adecvată a riscurilor și să adopte măsuri aferente de atenuare a riscurilor (articolele 34 și 35 din RSD). IA generativă este unul dintre riscurile identificate de Comisie în orientărilesale privind integritatea proceselor electorale, în special în privința viitoarelor alegeri pentru Parlamentul European din iunie.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început