Știri

Comisia propune cardul european pentru dizabilitate și cardul european de parcare pentru persoanele cu dizabilități valabile în toate statele membre

O Uniune a egalității: Comisia propune cardul european pentru dizabilitate și cardul european de parcare pentru persoanele cu dizabilități valabile în toate statele membre.

Astăzi, 6 septembrie, Comisia Europeană a prezentat o propunere legislativă care va facilita accesul la dreptul persoanelor cu dizabilități la libera circulație, garantând că aceste persoane pot avea acces, în condiții de egalitate, la condiții speciale, la tratament preferențial și la drepturi de parcare atunci când vizitează un alt stat membru. Propunerea Comisiei introduce un card european pentru dizabilitate standardizat și consolidează actualul card european de parcare pentru persoanele cu dizabilități. Ambele carduri vor fi recunoscute pe întreg teritoriul UE.

Cardul european pentru dizabilitate

Atunci când statutul de persoană cu dizabilități nu este recunoscut în străinătate, aceste persoane nu pot avea acces la condiții speciale și la tratament preferențial, ca de exemplu accesul liber și/sau prioritar, tarife reduse sau asistență personală, atunci când vizitează alte state membre. Pentru a aborda această problemă, Comisia propune crearea unui card european pentru dizabilitate standardizat.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început