Știri

Comisia publică prima listă a Uniunii privind medicamentele esențiale pentru a aborda situațiile de penurie

Comisia Europeană a publicat astăzi, 12 decembrie, prima listă a Uniunii cu medicamente esențiale, împreună cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și cu șefii agențiilor pentru medicamente din statele membre (HMA).

Publicarea vine în continuarea angajamentului asumat în Comunicarea Comisiei privind combaterea penuriilor de medicamente în UE de a accelera lucrările privind această listă, anunțată inițial în propunerea de reformă a UE în domeniul farmaceutic. Este o parte importantă a eforturilor depuse de UE în cadrul uniunii europene a sănătății pentru a se asigura că pacienții dispun de medicamentele de care au nevoie, promovând securitatea aprovizionării cu medicamente esențiale și prevenind apariția situațiilor de penurie. Publicarea face parte, de asemenea, din eforturile UE de a-și îmbunătăți reziliența și autonomia strategică în fața provocărilor geopolitice și neprevăzute.

Un medicament este inclus pe lista cu medicamente esențiale atunci când este esențial pentru a asigura furnizarea și continuitatea asistenței medicale de calitate și pentru a garanta un nivel ridicat de protecție a sănătății publice în Europa. Această primă listă a Uniunii cu medicamente esențiale conține peste 200 de substanțe active utilizate în medicamente de uz uman, care sunt considerate esențiale în țările UE/SEE.â

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început