Știri

Comisia salută acordul provizoriu pentru un aer mai curat în UE

Comisia salută acordul politic provizoriu la care au ajuns Parlamentul European și Consiliul cu privire la Directiva revizuită privind calitatea aerului înconjurător.

Odată adoptată, noua lege va stabili 2030 de standarde UE privind calitatea aerului aliniate mai îndeaproape la orientările globale ale OMS privind calitatea aerului. Acesta este un pas important pentru a ne proteja mai bine sănătatea și pentru a avansa pe calea către reducerea la zero a poluării mediului până în 2050.

Aer ambiant mai curat până în 2030

Prin Directiva revizuită privind calitatea aerului înconjurător, valoarea-limită anuală pentru principalul poluant – particulele fine în suspensie (PM2.5) – este redusă cu mai mult de jumătate. O revizuire periodică a standardelor de calitate a aerului pentru a le reevalua, în conformitate cu cele mai recente dovezi științifice, precum și cu evoluțiile societale și tehnologice, va contribui la plasarea UE pe o traiectorie de reducere la zero a poluării aerului cel târziu până în 2050, în sinergie cu eforturile de neutralitate climatică.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început