Știri

Comisia salută finalizarea pachetului legislativ esențial „Pregătiți pentru 55”, care plasează UE pe drumul cel bun pentru a depăși obiectivele pentru 2030

Înainte de Conferința ONU privind schimbările climatice (COP28), de o importanță esențială, și de alegerile europene de anul viitor, acest pachet legislativ finalizat în prezent arată că Europa își îndeplinește promisiunile făcute cetățenilor și partenerilor internaționali de a fi deschizătoare de drumuri în ceea ce privește acțiunile climatice și de a modela tranziția verde în beneficiul cetățenilor și al industriilor.

Președinta Comisiei, Ursula von der Leyen, a declarat: „Pactul verde european aduce schimbarea de care avem nevoie pentru a reduce emisiile de CO². În același timp, această schimbare ține cont de interesele cetățenilor noștri și oferă oportunități pentru industria noastră europeană. Legislația care vizează reducerea emisiilor noastre de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55 % până în 2030 este în vigoare și sunt foarte mulțumită că suntem pe drumul cel bun chiar și pentru a depăși această ambiție. Acesta este un semnal important pentru Europa și pentru partenerii noștri mondiali că tranziția verde este posibilă și că Europa își îndeplinește promisiunile.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început