Știri

Comisia și UEFA lansează campania #EveryTrickCounts (fiecare truc contează), pentru a combate schimbările climatice

Astăzi, 18 octombrie, Comisia, împreună cu UEFA, lansează o nouă campanie de sensibilizare a publicului, axată pe acțiuni individuale de combatere a schimbărilor climatice.

Prin acest parteneriat, în timpul pauzelor publicitare difuzate la TV în timpul Ligii Campionilor UEFA și al altor competiții importante, în 57 țări se va difuza un videoclip în care jucători de fotbal celebri vor face trucuri cu mingea menite să promoveze ideea de a economisi energie și de a reduce emisiile. Videoclipul, care va fi prezentat și pe stadioane în timpul meciurilor, va fi difuzat pentru prima dată mâine, 19 octombrie.

Frans Timmermans, vicepreședintele executiv pentru Pactul verde european, a declarat: Fotbalul ne unește, pe continent și pe întreaga planetă. Pentru a ne bucura în continuare de jocul nostru preferat, trebuie să câștigăm, ca o echipă, lupta împotriva schimbărilor climatice. Sunt încântat de faptul că UEFA și Comisia Europeană lansează această campanie pentru a veni în sprijinul obiectivelor noastre climatice. Prin Pactul verde european, facem presiuni să se efectueze marile schimbări structurale necesare astfel încât economia și societatea noastră să fie pregătite pentru un viitor neutru din punct de vedere climatic. Dar nu vom reuși fără ca toată lumea să abordeze această problemă, luând mici măsuri la nivel individual, cum ar fi să ne deplasăm la antrenament sau la stadion în mod durabil, să reciclăm deșeurile rămase de la gustările pe care le servim la pauză sau să mai stingem din lumini când ne lipim ochii de televizor la meciuri. Haideți să renunțăm la obiceiurile proaste, de dragul planetei noastre.

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început