Știri

Comisia solicită României și altor 6 state membre să transpună integral și corect dispozițiile Directivei privind lucrătorii sezonieri 

Comisia solicită României, Spaniei, Portugaliei, Sloveniei, Slovaciei, Suediei și Finlandei să transpună integral și corect dispozițiile Directivei privind lucrătorii sezonieri.

Comisia Europeană a inițiat o procedură de constatare a neîndeplinirii obligațiilor, trimițând o scrisoare SpanieiPortugalieiRomânieiSlovenieiSlovacieiSuediei și Finlandei pentru că aceste țări nu au transpus integral toate dispozițiile Directivei privind lucrătorii sezonieri (Directiva 2014/36/UE).

Directiva menționată urmărește să asigure norme echitabile și transparente pentru admiterea în UE a lucrătorilor sezonieri din țări terțe, garantându-li-se condiții de muncă și de trai decente, drepturi egale și un grad suficient de protecție împotriva exploatării în întreaga Uniune. Asigurarea respectării depline a Directivei privind lucrătorii sezonieri este o condiție prealabilă importantă pentru atragerea lucrătorilor de care este nevoie pentru munca sezonieră în UE și ar putea contribui și la reducerea migrației ilegale. Comisia monitorizează transpunerea acestei directive în legislația națională de către statele membre.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început