Știri

Comisia trimite o cerere de informații către X, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale

Serviciile Comisiei Europene au trimis ieri, 12 octombrie, o cerere oficială de informații către X, în temeiul Regulamentului privind serviciile digitale.

Această cerere vine în urma unor indicii primite de serviciile Comisiei cu privire la presupusa răspândire de conținut ilegal și de elemente de dezinformare, în special difuzarea de conținut cu caracter terorist și violent și de discursuri de incitare la ură. Cererea se referă, de asemenea, și la respectarea altor dispoziții din Regulamentul privind serviciile digitale.

În urma desemnării sale drept platformă online foarte mare, începând cu sfârșitul lunii august 2023 X trebuie să respecte toate dispozițiile prevăzute de Regulamentul privind serviciile digitale, inclusiv obligația de a evalua și a atenua riscurile legate de difuzarea de conținut ilegal, de elemente de dezinformare, de violență bazată pe gen, precum și eventualele efecte negative asupra exercitării drepturilor fundamentale, a drepturilor copilului, a securității publice și a bunăstării mintale.

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început