Știri

Concurs Europe Goes Green – Pactul meu ecologic

Vă invităm la un nou concurs:

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est împreună cu structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, vă invită să participați la concursul online de videoclipuri denumit Europe Goes Green „Pactul meu ecologic”, o inițiativă dedicată elevilor de gimnaziu și liceu, din județul Neamț.

Evenimentul are ca obiectiv educația ecologică și stimularea tinerilor în vederea adoptării unor practici ecologice, în viața de zi cu zi, pornind de la prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene pentru perioada 2019 – 2024, și anume „Un Pact ecologic european”, transpusă în măsuri menite să contribuie la un viitor sustenabil și la transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Din convingerea că schimbările majore încep de la nivel individual, lansăm provocarea către elevii din ciclul gimnazial (cls. V – VIII) și liceal (cls. IX – XII), din județul Neamț, coordonați de către cadre didactice, să realizeze un videoclip în care prezintă o serie de obiceiuri ecologice pe care le practică sau se angajează să le practice în viitor, pentru a demonstra preocuparea pentru protecția mediului și a-i inspira pe cei din jur – familie, prieteni, comunitate – să protejeze natura. 

Aceste obiceiuri pot fi legate, spre exemplu, de: reciclarea deșeurilor și colectarea selectivă; utilizarea unor produse alimentare/de menaj/cosmetice ecologice, biodegradabile; metode de economisire a resurselor: energie electrică, termică, apă; mijloace alternative de transport; obiceiuri ecologice precum cumpărături cu sacoșe și alte recipiente reutilizabile; voluntariat: plantare de copaci sau igienizări ale unor spații verzi; implicare în campanii de conștientizare a importanței protejării mediului etc.

Pentru participarea la concurs, videoclipul, împreună cu formularul de înscriere completat se trimit la adresa noastră de email, europedirect@adrnordest.ro până la data limită 20 noiembrie 2020.

Premiile vor consta în materiale promoționale inscripționate cu logo-ul Europe Direct Nord-Est. Menționăm că toți participanții, elevi și profesori, vor primi premii și diplome de participare în format electronic, prin email.

Vă rugăm să parcurgeți regulamentul concursului, disponibil aici: Regulament Europe Goes Green, pentru a afla detalii despre cum puteți participa.

Pentru a descărca formularul de înscriere, click Formular inscriere Pactul meu ecologic

De asemenea, dacă doriți informații suplimentare, ne puteți trimite un mesaj la adresa email europedirect@adrnordest.ro

Vă așteptăm în număr cât mai mare și vă dorim mult succes!

Articole similare

Butonul înapoi la început