Evenimente

Concurs online de videoclipuri Europe Goes Green „Pactul meu ecologic”

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est împreună cu structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, au derulat, în perioada 9 – 27.11.2020,  concursul online de videoclipuri denumit Europe Goes Green „Pactul meu ecologic”, o inițiativă dedicată elevilor de gimnaziu și liceu, din județul Neamț.

Evenimentul a urmărit educația ecologică și stimularea tinerilor în vederea adoptării unor practici ecologice, în viața de zi cu zi, pornind de la prioritatea nr. 1 a Comisiei Europene pentru perioada 2019 – 2024, și anume „Un Pact ecologic european”, transpusă în măsuri menite să contribuie la un viitor sustenabil și la transformarea Europei în primul continent neutru din punct de vedere climatic până în 2050.

Au participat la concurs 42 de elevi și două cadre didactice, de la Colegiul Național de Informatică, Colegiul Național „Calistrat Hogaș”, Școlile Gimnaziale Nr. 3, Nr. 4 și  „Nicu Albu” din Piatra Neamț. În cadrul concursului, elevii înscriși, coordonați de către cadre didactice, au realizat videoclipuri în care prezintă o serie de obiceiuri ecologice pe care le practică sau se angajează să le practice în viitor, pentru a demonstra preocuparea pentru protecția mediului și a-i inspira și pe cei din jur – familie, prieteni, comunitate – să protejeze natura. Aceste obiceiuri au fost legate, spre exemplu, de: reciclarea deșeurilor și colectarea selectivă; utilizarea unor produse alimentare/de menaj/cosmetice ecologice, biodegradabile; metode de economisire a resurselor: energie electrică, termică, apă; mijloace alternative de transport; obiceiuri ecologice precum cumpărături cu sacoșe și alte recipiente reutilizabile; voluntariat: plantare de copaci sau igienizări ale unor spații verzi; implicare în campanii de conștientizare a importanței protejării mediului. 

Videoclipurile înscrise în concurs au fost publicate pe pagina de Facebook a centrului, unde au fost votate de către public pentru premiul de popularitate. Pe baza voturilor publicului, s-au acordat premii constând în materiale promoționale inscripționate cu logo Europe Direct Nord-Est.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început