Evenimente

Concurs proiecte de afaceri Youth Business School – Ediția a VIII-a 2020

Youth Business School – Ediția a VIII-a 2020

REGULAMENT

Centrul EUROPE DIRECT Nord-Est împreună cu structura gazdă, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, vă invită să participați la concursul online de proiecte de afaceri „Școala de afaceri pentru tineri/ Youth Business School”, Ediția a VIII-a, 2020, o inițiativă dedicată elevilor de gimnaziu și liceu, din județul Neamț.

Context și obiective

Evenimentul are ca obiective:

  1.      Instruirea elevilor în vederea aprofundării posibilității de a întemeia o afacere proprie, ca alternativă la angajare;
  2.      Stimularea rezolvării problemei șomajului prin ocuparea forței de muncă în viitor, începând cu insuflarea spiritului antreprenorial în rândul elevilor; 
  3.      Dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul publicului tânăr, care se pregătește să activeze în mediul de afaceri, contribuind astfel la valorificarea oportunităților din plan local și la bunăstarea comunității.

 Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, evenimentul se bucură de popularitate crescută în cadrul instituțiilor de învățământ și în rândul publicului nemțean, devenind un eveniment cu tradiție, care asigură continuitatea prezenței și implicării Centrului Europe Direct Nord-Est în educația antreprenorială a tineretului.

Concursul va avea două secțiuni:

  1.                Învățământ gimnazial
  2.               Învățământ liceal

Cine poate participa?

Elevi din ciclul gimnazial (cls. V – VIII) și liceal (cls. IX – XII), din județul Neamț, coordonați de către cadre didactice.

Premii

Vor exista două tipuri de premii:

1. Premiile juriului: se vor acorda pentru fiecare secțiune în parte (gimnaziu și liceu). Juriul concursului, format din reprezentanți ai ADR Nord-Est, ISJ, Instituția Prefectului Județului Neamț, Enterprise Europe Network, va evalua fiecare proiect înscris în concurs și va decide clasamentul. Astfel, se vor stabili Top premiile juriului – gimnaziu și, respectiv, Top premiile juriului – liceu.

 

2. Premiile publicului – se vor acorda pentru fiecare secțiune în parte (gimnaziu și liceu). Clasamentul se va decide în funcție de popularitatea clipurilor de prezentare a proiectelor de afaceri, obținută pe pagina de Facebook Europe Direct Nord-Est. Menționăm că fiecare concurent în parte este responsabil cu promovarea clipului său. Centrul Europe Direct Nord-Est se delimitează de orice acțiune de promovare. Astfel, după încheierea perioadei de votare online, se vor stabili Top premiile publicului – gimnaziu și, respectiv, Top premiile publicului – liceu.

 

Cum se va desfășura?

Calendar activități:

Data

Etapă

28.09.2020

 

 

 

Youth Business School – Lansarea concursului de proiecte de afaceri

Perioada 28.09 – 23.10.2020

În această perioadă, participanții elaborează materialele pentru concurs, constând în: clip de prezentare a planului de afaceri (obligatoriu) + plan de afaceri  sau prezentare PPT (opțional, pentru puncte bonus)

Perioada 26.10 – 13.11.2020

În această perioadă, profesorii coordonatori trimit materialele pentru concurs: clip de prezentare (obligatoriu) + formular înscriere (obligatoriu) + plan de afaceri sau prezentare PPT– opțional, detalii mai jos), la adresa email europedirect@adrnordest.ro

Perioada 16 – 19.11.2020

Votare online

Clipurile de prezentare a proiectelor de afaceri sunt publicate pe pagina de Facebook Europe Direct Nord-Est, sub formă de postări individuale. Acestea vor fi votate de către vizitatorii paginii, pentru premiile publicului, prin „îmi place”, „comentează” și „distribuie”. Data limită în care publicul își poate exprima preferințele este 19.11.2020, ora 16.00.

Important: fiecare concurent este responsabil cu promovarea clipului său. Centrul Europe Direct Nord-Est se delimitează de orice acțiune de promovare. Clasamentul pentru premiul publicului se va face în funcție de indicatorul „impact” al postării.

20.11.2020

Jurizare și publicarea rezultatelor

Jurizarea proiectelor, de către juriul concursului și stabilirea clasamentului pe secțiuni, pentru premiile juriului.

 

20.11.2020

Publicarea pe pagina de Facebook Europe Direct Nord-Est  și expedierea prin email către profesorii coordonatori a rezultatelor concursului, respectiv:

Top premiile juriului – gimnaziu 

Top premiile juriului – liceu

Top premiile publicului – gimnaziu 

Top premiile publicului – liceu

 

Etape și condiții de participare:

Etapa I – Lansarea concursului Youth Business School, în data de 28 Septembrie 2020

Etapa II – Individual sau echipe de câte doi elevi, coordonate de către un cadru didactic, elaborează proiecte de afaceri, constând într-o o prezentare sub formă de videoclip înregistrat, de maxim 5 minute. Opțional, se poate realiza un plan de afacere (de maxim 10 pagini în word sau .pdf) sau o prezentare PPT, pentru a câștiga puncte bonus. Coordonatorul va înscrie echipele prin completarea și trimiterea formularului de înscriere către europedirect@adrnordest.ro, împreună cu planul de business sub formă de document word sau .pdf și clipul de prezentarePerioadă înscriere materiale: 26.10 – 13.11.2020.

Notă: nu se admit echipe formate din mai mult de doi membri. Participantul individual sau echipa de câte doi vor fi coordonate de câte un singur cadru didactic. Nu se admit în concurs proiecte fără avizarea unui cadru didactic, care coordonează întreg demersul.

Etapa III:

1. Premiile juriului: Proiectele înscrise în concurs vor fi, de asemenea, evaluate de către un juriu de specialitate. În urma evaluării, vor fi desemnate echipele câștigătoare din fiecare categorie (gimnaziu, liceu), care au prezentat cele mai inovative și fezabile idei de afaceri. 

Membrii juriului vor evalua proiectele de business în baza următoarelor criterii:

  • utilitatea și relevanța afacerii pentru societate;
  • originalitate;
  • fezabilitatea ideii;
  • modul de prezentare.

2. Premiile publicului: Prezentările proiectelor de afaceri – clipuri, vor fi publicate pe pagina de Facebook Europe Direct Nord-Est, sub formă de postări individuale. Acestea vor fi votate de către vizitatorii paginii, pentru premiile publicului, prin „îmi place”, „comentează” și „distribuie”. 

Data limită în care publicul își poate exprima preferințele este 19.11.2020, ora 16.00. 

Important: fiecare concurent este responsabil cu promovarea clipului său. Centrul Europe Direct Nord-Est se delimitează de orice acțiune de promovare.

 

IMPORTANT: Toți participanții (elevi și profesori coordonatori) la Youth Business School vor fi recompensați cu diplome și premii sub formă de materiale promoționale. 

Note:

–       Nu se percepe taxă de participare;

–       Toți participanții (elevi și cadre didactice) primesc diplome de participare.

Condiții pentru participarea la concurs:

–       Prin înscrierea la concurs, participanții recunosc că au citit, au înțeles și sunt de acord cu prezentul regulament. De asemenea, prin înscrierea în concurs, participanții sunt de acord cu publicarea pe pagina de facebook.com/CentrulEuropeDirectNordEst a datelor necesare pentru buna desfășurare a activității: nume, prenume, clasa, școala, profesor coordonator în vederea atribuirii corecte a proiectului de afaceri cu care s-au înscris.

–       După ce trimit e-mailul de înscriere, participanții vor primi un e-mail de confirmare. Numai din acel moment, aceștia sunt considerați ca fiind participanți la „Youth Business School”.

De aici puteți descărca Formular inscriere 2020

Pentru înscrieri și informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: europedirect@adrnordest.ro

Pentru informații despre edițiile anterioare, accesați facebook.com/CentrulEuropeDirectNordEst

 

 

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început