Știri

Conferința privind viitorul Europei: Schimbările climatice – o provocare cu multe fațete

Reprezentanța Comisiei Europene în România în parteneriat cu Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană al SNSPA au organizat miercuri, 17 noiembrie, dezbaterea ‘Schimbările climatice – o provocare cu multe fațete’.

Reprezentanța Comisiei Europene în România în parteneriat cu Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană al SNSPA au organizat miercuri, 17 noiembrie, dezbaterea ‘Schimbările climatice – o provocare cu multe fațete’ sub egida Conferinței privind viitorul Europei.

Participând la eveniment alături de experți din diverse domenii care se confruntă cu schimbările climatice și sunt angrenați în procesul tranziției verzi, Istvan JAKAB, Consilier Economic în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România a declarat:  ‘Schimbarile climatice reprezintă o provocare globală pentru care Uniunea Europeană a găsit un răspuns prin Pactul Verde European, noua strategie de crestere economica a UE. Direcțiile de acțiune pe diverse sectoare economice au fost detaliate în pachetul Fit for 55, iar implementarea acestora contribuie la limitarea emissilor de gaze cu efect de seră și la atingerea neutralității climatice în 2050. Această dezbatere cu studenții se poate concentra pe ceea ce ei consideră important în privința schimbărilor climatice și în cadrul Conferinței privind viitorul Europei unde pot formula propuneri legate de aceste aspecte, Comisia angajându-se să răspundă la principalele teme discutate în cadrul Conferinței.’ […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început