Evenimente

Conferința Regională „Turismul Regiunii Nord-Est în dificultate”

În data de 19.11.2020, începând cu orele 10.00, Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est va organiza, sub  prin intermediul Europe Direct Nord-Est și egida inițiativei „Descoperă Nord-Est”, o conferință regională online, dedicată analizei situației curente a sectorului turismului din Regiunea Nord-Est și identificării pașilor de relansare a acestuia, cu motto-ul:

„Cu un declin accentuat al turismului în 2020, cum arată viitorul? Putem să relansăm un turism sustenabil pregătit pentru noile profiluri de turiști?”

România, ca și toate țările lumii în care turismul reprezintă un sector important, se confruntă cu provocări deosebite ca urmare a crizei generate de pandemia COVID-19. Pe lângă faptul că sunt multe companii dependente de veniturile din călătorii și turism, care în prezent se află într-o situație dificilă, regiunea noastră se confruntă cu niveluri semnificative de vulnerabilitate economică, financiară și socială, inclusiv la șocuri externe, cum ar fi perturbări economice, evenimente climatice și dezastre naturale.

În același timp, criza COVID-19 oferă oportunități pentru regiunea noastră de a-și diferenția oferta turistică, întrucât călătorii vor căuta din ce în ce mai mult vacanțe „social-distanțate”, experiențiale, care se vor desfășura în medii naturale, deschise, neurbanizate, evitând într-o primă etapă zonele dense, orașele supra-populate. S-au identificat noi trenduri în comportamentul turiștilor și se profilează noi tipuri de turism: pandemia creează oportunități de a integra conservarea, ecologia, industriile creative și ofertele de patrimoniu cultural în pachetele turistice.

În acest context, considerăm oportună întâlnirea, ocazionată de această conferință, între operatorii din turism, autoritățile publice relevante, asociațiile de promovare a destinațiilor și actorii care sprijină acest domeniu din Regiunea Nord-Est.

În cadrul evenimentului, dorim să punem la dispoziția participanților informații orientative privind oportunitățile de finanțare disponibile pentru sectorul turismului, în perioada 2021-2027, prin Programul Operațional Regional, să oferim exemple de bună practică din alte regiuni privind adoptarea unor strategii de criză în relansarea turismului afectat de criza pandemică și să facilităm o platformă de dezbatere privind noile trenduri în turism și oferta de turism integrat a Regiunii Nord-Est.

Evenimentul se va desfășura online, în intervalul orar 10.00 – 13.30, cuprinzând 3 sesiuni de câte 50 de minute, cu pauze de câte 10 minute între sesiuni, pe platforma www.webex.com

Link-ul către eveniment este AICI.

Articole similare

Vizualizați și
Închide
Butonul înapoi la început