Știri

Coronavirus: Comisia aprobă al doilea contract cu Moderna pentru a asigura până la 300 de milioane de doze suplimentare

Ieri, 17 februarie, Comisia Europeană a aprobat un al doilea contract cu compania farmaceutică Moderna, care prevede o achiziție suplimentară de 300 de milioane de doze (150 milioane în 2021 și o opțiune de a achiziționa încă 150 de milioane în 2022) în numele tuturor statelor membre ale UE. Noul contract permite, de asemenea, statelor membre să doneze dozele lor de vaccin țărilor cu venituri mici și medii sau să le redirecționeze către alte țări europene.

Contractul semnat astăzi cu Moderna vine în completarea portofoliului larg de vaccinuri care urmează să fie produse în Europa, unde sunt incluse contractele deja semnate cu BioNTech/PfizerAstraZenecaSanofi-GSKJanssen Pharmaceutica NVCurevac și Moderna. Acest portofoliu diversificat de vaccinuri asigură faptul că Europa va avea acces la 2,6 miliarde de doze de îndată ce vaccinurile se vor dovedi a fi sigure și eficace.

Comisia a acordat o autorizație de introducere pe piață condiționată pentru vaccinul dezvoltat de BioNTech și Pfizer la 21 decembrie 2020, Moderna la 6 ianuarie 2021 și AstraZeneca la 29 ianuarie 2021.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat: „Astăzi, asigurăm 300 milioane de doze suplimentare din vaccinul anti-COVID-19 produs de Moderna, care este deja utilizat pentru vaccinare în Uniunea Europeană. Acest lucru ne aduce mai aproape de obiectivul nostru major: asigurarea faptului că toți europenii au acces la vaccinuri sigure și eficace cât mai curând posibil. Cu un portofoliu de până la 2,6 miliarde de doze, vom fi în măsură să furnizăm vaccinuri nu numai cetățenilor noștri, ci și vecinilor și partenerilor noștri.

Stella Kyriakides, comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: „Prin acest nou contract cu Moderna, adăugăm încă 300 de milioane de doze de vaccin autorizat, sigur și eficace. Acesta marchează încă un pas în direcția obiectivului nostru de a asigura un acces rapid la vaccinări sigure și eficace pentru cetățenii din Europa și din afara acesteia în cursul acestui an. Contractul este important nu numai pentru nevoile pe termen scurt ale UE, ci și pentru activitatea noastră viitoare de limitare a răspândirii rapide a noilor variante.” […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început