Știri

Corpul european de solidaritate: peste 138 de milioane EUR pentru sprijinirea activităților de voluntariat ale tinerilor în 2022

Comisia a lansat astăzi, 17 noiembrie, cererea de propuneri pentru 2022 în cadrul Corpului european de solidaritate.

Corpul european de solidaritate este un program al UE destinat tinerilor care doresc să participe la activități de solidaritate în diverse domenii, de la ajutorarea persoanelor defavorizate, până la acțiuni în domeniul sănătății și al mediului, în întreaga UE și în afara granițelor sale. Această cerere de propuneri introduce posibilitatea ca participanții să se implice în operațiuni de ajutor umanitar în întreaga lume, pentru a crea legături de solidaritate între organizațiile și voluntarii din țările UE și oamenii și comunitățile din afara Uniunii. Această nouă componentă a proiectelor internaționale poartă denumirea de „Corpul voluntar european de ajutor umanitar”.

Cererea de propuneri contribuie la multiplicarea oportunităților de solidaritate pentru tineri în cursul Anului european al tineretului 2022, punând la dispoziție aproape 139 de milioane EUR pentru a finanța proiecte de voluntariat, de solidaritate și conduse de tineri, echipe în domenii cu prioritate ridicată, axate pe promovarea unor stiluri de viață sănătoase și pe conservarea patrimoniului cultural, precum și Corpul voluntar european de ajutor umanitar. Bugetul total al programului „Corpul european de solidaritate” pentru perioada 2021-2027 se ridică la 1 miliard EUR. Pe parcursul celor șapte ani ai săi, acest program al UE va permite unui număr de cel puțin 270 000 de tineri să participe la acțiuni de solidaritate.

Vicepreședintele pentru promovarea modului nostru de viață european, Margaritis Schinas, a declarat: „Solidaritatea este o valoare esențială în Uniune și în relațiile noastre cu partenerii din întreaga lume. Corpul european de solidaritate reprezintă, pentru tânăra generație, o ocazie de a participa la proiecte de voluntariat. Această experiență formatoare le oferă tinerilor posibilitatea de a ajuta comunitățile și de a face ceva cu adevărat important. Sunt foarte mândru de faptul că programul evoluează și că include, pentru prima dată, operațiuni de ajutor umanitar. Tinerii au puterea de a schimba lumea, iar Comisia contribuie la realizarea acestei aspirații.”

Comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, Mariya Gabriel, a declarat: „Tinerii au multe de oferit societății. În contextul Anului european al tineretului 2022, Corpul european de solidaritate va constitui un instrument important pentru sprijinirea participării și a angajamentului civic al tinerilor și îi va ajuta să construiască un viitor mai bun, mai ecologic, mai digital și mai favorabil incluziunii. Programul va oferi, pentru prima dată, oportunități de a contribui la operațiunile de ajutor umanitar. În anul care vine, vom mobiliza voluntarii și în cadrul unor activități și proiecte de promovare a unui stil de viață sănătos și a patrimoniului cultural.” […]

Articole similare

Butonul înapoi la început