Știri

COVID-19: Comisia intensifică finanțarea cercetării și selectează 17 proiecte de cercetare pentru dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și metode de diagnostic.

În urma publicării în luna ianuarie a unei cereri de propuneri în valoare de 10 milioane EUR, Comisia a asigurat o sumă suplimentară de 37,5 milioane EUR alocate cercetării de urgență privind dezvoltarea de vaccinuri, tratamente și metode de diagnostic pentru COVID-19. Această acțiune face parte din răspunsul coordonat al UE la amenințarea sănătății publice reprezentată de COVID-19. Informații în limba română cu privire la toate acțiunile de răspuns ale UE cu privire la COVID-19 sunt disponibile aici.

Datorită acestei finanțări suplimentare din programul Orizont 2020, Comisia crește la 47,5 milioane EUR finanțarea destinată apelului de urgență lansat în luna ianuarie pentru a combate epidemia de COVID-19. Aceasta a permis selectarea a 17 proiecte care implică 136 de echipe de cercetare din întreaga UE și nu numai, care vor începe să lucreze la dezvoltarea de vaccinuri, noi tratamente, teste de diagnostic și sisteme medicale menite să prevină răspândirea coronavirusului.

Mariya Gabriel, comisar pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: Finanțarea de urgență din cadrul programului Orizont 2020 permite cercetătorilor să-și înceapă imediat activitatea, pentru a combate epidemia de coronavirus pe mai multe fronturi. Comunitatea cercetătorilor a trecut la fapte extrem de rapid, ceea ce ne dă speranțe că vom fi în curând un pas mai aproape de obiectivul de a opri răspândirea virusului.”

Știre preluată de la Reprezentanța Comisiei Europene în România

Articole similare

Butonul înapoi la început