Știri

De ce este importantă reglementarea inteligenței artificiale în Europa

Aflați care sunt oportunitățile și provocările care fac necesară reglementarea inteligenței artificiale în UE

Trei deputați europeni de la comisia pentru afaceri juridice lucrează în momentul de față la reguli care vor garanta că UE este pregătită pentru aspectele juridice și etice ale dezvoltărilor din domeniul inteligenței artificiale. Aflați mai multe din interviul nostru.

Am pus câteva întrebări eurodeputatului german Axel Voss (PPE), responsabil cu problemele legate de regimul de răspundere civilă pentru inteligența artificială, despre modul în care UE poate rezolva incertitudinile legale create prin utilizarea acesteia.

Ce probleme vrea să rezolve Parlamentul?

Deși cadrul de răspundere civilă existent în Europa acoperă cele mai multe scenarii viitoare, noile tehnologii bazate pe inteligența artificială vor pune mai multe probleme nesoluționate.

În cazul unei defecțiuni, de exemplu, va fi destul de dificil de diferențiat între o conduită neglijentă și una ne-neglijentă. Cine răspunde exact dacă un robot inteligent rănește un pieton într-un spațiu public sau face o greșeală în timpul unei operații?

Parlamentul European dorește să propună un mecanism de lucru care să acopere întregul spectru de riscuri, precum și potențialul prejudiciu cauzat de utilizarea inteligenței artificiale în diversele sale aplicații.

Citiți mai multe despre modul în care Parlamentul dorește să abordeze riscurile inteligenței artificiale pentru consumatori.

Știre preluată de la Parlamentul European

Articole similare

Butonul înapoi la început