Știri

Declarația europeană pentru ciclism

Comisarul European pentru transporturi Adina Vălean a lansat astăzi, 4 octombrie, la Sevilla, cu ocazia Zilelor europene ale mobilității urbane „Declarația europeană pentru ciclism”.

Aceasta reprezintă o recunoaștere a ciclismului ca mijloc de transport durabil, accesibil și favorabil incluziunii, economic și sănătos, cu o puternică valoare adăugată pentru economia UE.

Declarația enumeră principiile de încurajare a utilizării bicicletei, care vor ghida acțiunile viitoare ale Uniunii Europene. Pentru a îmbunătăți calitatea, cantitatea, continuitatea și atractivitatea infrastructurii de ciclism în toate statele membre sunt necesare angajamente clare, cum ar fi construirea unor zone sigure și coerente pentru bicicliști în orașe, legături mai bune cu transportul public, locuri de parcare sigure, instalarea de puncte de încărcare pentru bicicletele electrice și drumuri ciclabile care să lege orașele de zonele rurale.

Cu ocazia lansării Declarației pentru ciclism, Comisarul pentru transporturi, Adina Vălean, a spus: „Ciclismul e important și pentru economia Uniunii Europene. În 2022, 14.7 milioane de biciclete au fost produse în UE, o creștere de 29% față de 2012. România e al doilea producător la nivel european, după Portugalia.”

[…] Citiți știrea completă accesând Website-ul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început