Știri

Democrație și valori: primele recomandări ale cetățenilor privind viitorul Europei

Asigurarea drepturilor și nediscriminarea, protejarea democrației și a statului de drept, reformarea UE, construirea identității europene, consolidarea participării cetățenilor sunt domeniile vizate de primul set de recomandări formulate de cetățeni.

Asigurarea drepturilor și nediscriminarea, protejarea democrației și a statului de drept, reformarea UE, construirea identității europene, consolidarea participării cetățenilor sunt domeniile vizate de primul set de recomandări formulate de cetățeni în contextul Conferinței privind viitorul Europei.

Reuniți la 10-12 decembrie 2021 la Institutul Universitar European din Florența (Italia), membrii grupului de dezbatere al cetățenilor europeni pe tema „democrația europeană, valori și drepturi, statul de drept, securitate” au adoptat 39 de recomandări care vor fi prezentate și discutate în cadrul sesiunii plenare a conferinței și vor contribui la propunerile finale.

Cetățenii nu numai că exprimă un apel la acțiune cu privire la aspecte foarte concrete care sunt importante pentru ei, precum garantarea dreptului la viața privată, promovarea echilibrului de gen și a valorilor comune, combaterea dezinformării, stimularea participării active și a cetățeniei, dar explică și ceea ce doresc să realizeze și de ce este important pentru ei.  

Cele patru grupuri de dezbatere ale cetățenilor europeni, alcătuite fiecare din câte 200 de membri, reprezintă un proces condus de cetățeni și o piatră de temelie a Conferinței privind viitorul Europei. […]

[…] Citiți știrea completă accesând Website Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Informație și imagine preluate de la Reprezentanța Comisiei Europene în România.

Articole similare

Butonul înapoi la început