Știri

Donatorii UE și cei internaționali se angajează să contribuie cu 1,15 miliarde EUR la eforturile de reconstrucție în urma cutremurului din Albania

100 de delegații reprezentând Uniunea Europeană, statele sale membre și partenerii săi, inclusiv organizații internaționale și societatea civilă, s-au reunit la Bruxelles în cadrul Conferinței internaționale a donatorilor pentru a sprijini Albania, care a fost lovită de un cutremur devastator la 26 noiembrie 2019.

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, gazda acestui eveniment, a declarat: „Astăzi, comunitatea internațională și-a exprimat solidaritatea față de Albania. Uniunea Europeană, statele sale membre și Banca Europeană de Investiții au promis că vor contribui cu o treime din suma totală promisă. Întreaga Uniune Europeană s-a mobilizat pentru o țară situată în inima continentului nostru, care sper și am convingerea că, într-o bună zi, va fi membră a Uniunii. Acum mai mult decât oricând, cetățenii albanezi știu că fac parte din familia noastră europeană.

Conferința a fost deschisă de președinta Comisiei, dna von der Leyen. Printre participanți s-au numărat prim-ministrul albanez, Edi Rama, președintele Consiliului European, Charles Michel, și prim-ministrul croat, Andrej Plenković.

Stire preluata de la Reprezentanta Comisiei Europene in Romania

Articole similare

Butonul înapoi la început